Частта от зърнената сделка, която се отнася до Русия, не е

...
Частта от зърнената сделка, която се отнася до Русия, не е
Коментари Харесай

Песков не вижда перспективи за удължаване на зърнената сделка

Частта от зърнената договорка, която се отнася до Русия, не е приключена, тъй че де факто няма вероятности и учредения за нейното удължаване. Това съобщи представителят на съветския президент Дмитрий Песков в изявление за " Известия ".

Той означи, че " надали е допустимо да се планува някакво дефинитивно решение тук. Но може да се каже, че в случай че съдим де факто по статуквото, което имаме, тогава тази договорка няма никакви шансове. Защото договорката допуска договорка, договорка от страна на договарящите страни или асоциации. Втората част, която касае Руската федерация, по този начин и не беше направена, макар обстоятелството, че няколко пъти Русия сподели благосклонност, направи отстъпки, удължи неведнъж, изясни представителят на Кремъл. Затова, в случай че заявим това, което имаме в този момент, тогава, несъмнено, няма вероятности и няма учредения за неговото удължение, тъй като до момента това, което ни е дадено, не е направено ", заключи Песков.

Висшият консултант по външната политика на Кремъл Юрий Ушаков сподели в петък, че е малко евентуално Русия да се откаже от черноморската зърнена договорка, преди нейното приключване на 17 юли, оповестиха съветските държавните медии, представени от Ройтерс.

Руски публични лица обаче споделиха, че не виждат учредения Москва да одобри ново удължение. Президентът Владимир Путин сподели тази седмица, че Москва обмисля да се отдръпна от договорката - която разрешава на Украйна да транспортира зърно от черноморските си пристанища - защото е била " излъгана " от Запада поради обещания да се отстранен бариерите пред експорт на зърно и торове от Русия.

" Тези коридори, по които минават корабите, се употребяват непрестанно от врага за стартиране на дронове, морски дронове ". Путин също така тогава съобщи, че единствено 3% от това зърно доближава до бедните страни, до момента в който над 40% отиват в богатите страни.

Той добави, че страната му е подготвена да доставя зърно на най-бедните " гратис ".

Ако зърнената договорка не проработи доникъде на юли, тя няма да бъде продължена. За това предизвести на 14 юни съветският външен министър Сергей Лавров.

" За страдание, пакетът от Истанбул, подписан на 22 юли 2022 година, към момента се извършва единствено във връзка с износа на украински храни. Част от " пакета " за съветския амоняк не е годен ", сподели Лавров на 46-то съвещание на Съветът на министрите на външните работи на Организацията за икономическо съдействие за Черно море (ОЧИС), извършен в онлайн формат.

Той означи, че няма прогрес в осъществяването на меморандума Русия-ООН, предопределен да подсигурява действителното евакуиране на съветските селскостопански артикули и торове от противозаконните едностранни западни наказания.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР